Sonbahar corbasi


Sonbahar corbasi bol sebzeli ve renkli tarifler arasindadir. Yapilisi cok kolaydir ve ozellikle cocuklar icin oldukca besleyicidir. Corba tariflerinde sizler icin hazirladik.

Oncelikle domates ve havucu soyup rendeleyelim. Daha sonra sogani soyup yemeklik olarak dograyalim. 2 yemek kasigi sivi yagda soganlari hafifce soteleyelim. Domatesleri ekleyip biraz daha soteledikten sonra un ekleyip biraz daha karistiralim.

Kaynamis tavuk suyunu tencereye yavas yavas ilave edelim. Taze sogan ve pirasayi ayiklayip ince ince dograyalim. Buyuk bir tencerede tavuk suyunu kaynatalim ve icine mercimek, pirinc, havuc, pirasayi ekleyip 30 dakika pisirelim.

Kupler halinde dogranmis patates ve taze sogani ilave edip 15 dakika sonra tuz, karabiber ekleyip ocaktan alalim. Bir kasede sarimsaklari soyup ezelim. Zeytinyagi, limon suyu ve dere otunu karistirip corbanin uzerine dokelim. Sicak olarak servise sunalim. Afiyet olsun.

MALZEMELER

1 sogan, 1 havuc
yarim su bardagindan az pirinc
1 su bardagi sari mercimek
1 taze sogan, 1 pirasa
2 domates
2 patates
8 su bardagi tavuk suyu
1 yemek kasigi un

UZERI ICIN

1 corba kasigi zeytinyagi
2 dis sarimsak
yarim limon suyu
1 corba kasigi kiyilmis dere otu.www.çorbatarifleri.org.