
Oncelikle patates ve havuc haric diger malzemeleri bir kabin icine alip kofte hamurunu hazirlayalim. Findik buyuklugunde parcalar koparalim ve yuvarlayalim. Un serpilmis tepsiye dizelim. Daha sonra patates ve havucu kup seklinde dograyalim.
Derin tencereye su koyup kaynatalim ve icine kofteleri atalim. Biraz kaynayinca havuc ve patatesleri ilave edelim. Diger taraftan koftenin terbiyesini hazirlayalim. Yogurt, un ve limon suyunu bir kabin icinde cirpalim. Kofteler pisince terbiyesini ilave edelim. Tuzunu da ekleyip kaynamaya birakalim. Tavada yagi kizdiralim ve icine nane, pul biber ilave ederek sosu hazirlayalim. Corbanin uzerinde gezdirelim ve sicak olarak servise sunalim. Afiyet olsun.
MALZEMELER
400 gr. kiyma
1 cay bardagi pirinc
1 adet sogan
1 adet patates
1 adet havuc
1 adet yumurta
tuz, karabiber
TERBIYESI ICIN
1 su bardagi yogurt
2 yemek kasigi un
1 adet limon
su
uzeri icin pul biber
nane, tereyagi.www.çorbatarifleri.org.
0Awesome Comments!