
Oncelikle 1 litre suya tuz, 1 limon suyu ve sekeri ilave edip kaynamaya birakalim. Su kaynadiktan sonra kuskonmazlari suya atarak yarim saat haslayalim. Pistikten sonra suyunu suzelim. Soguttuktan sonra ince kucuk kupler halinde dograyalim. Baska bir tencerede margarini ve yemeklik dogranmis soganlari dograyalim.
Icine un ilave ederek hafifce sarartalim. Icine azar azar su ilave edelim. Topaklanma olmamasi icin devamli karistiralim. Hazirlanan sosu corba icin kullanacagimiz suya ilave edelim. Kuskonmazlari tencereye alalim. Corba kaynamaya baslayinca kremayi ve tuzu ekleyip karistiralim. Dogranmis dere otunu da ekleyip servise sunalim. Afiyet olsun.
MALZEMELER
yarim kg. kuskonmaz
1 litre su
1 limon suyu
tuz, yarim su bardagi seker
yarim su bardagindan biraz fazla un
75 gr. margarin
1 adet sogan
1 tutam dere otu
2 corba kasigi cig krema
1 tutam dere otu.www.çorbatarifleri.org.
0Awesome Comments!