Site Optimizasyonu İçin Küçük SEO Rehberi



İşte web sitesi oluşturma ve optimize ederken dikkate alınması gereken birkaç önemli ipuçlarından en önemlileri.

- Web Sitesi Başlık :Title etiketi seçtiğiniz bazı anahtar kelimeleri içermelidir.

- Etkili bir alanı adı seçme : Bu alan adı en az bir anahtar kelime içeren alan adı olmalıdır.

- H1 etiketini kullanımı:Sitenizin ana başlığı site isminizdir o da h1 etiketi olmalıdır.

Kalın,italik,altı çizgili kelimeler: Makalenizi yazarken anahtar kelimelerinizi belirtirken kalın,italik ve altı çizgili olarak belirtiniz birde anahtar kelimelerinizi renkli olarak belirtebilirsiniz.Sayfa içi yazı başlıklarını mutlaka kullanmak gerekir bu başlıklar h2 veya h3 olmalıdır.

- Daha yaygın anahtar kelime kullanın: Site içeriğiniz için belirlediğiniz anahtar kelimelerinizi makalelerde eş anlamlılarını kullanınız,bu anahtar kelimeleri site ön sayfasında ve sitenin geri kalan sayfalarında mutlaka kullanınız.

- Resimleri için Alt bağlantı ekleme:Resim tasarımınız bitti resminizi kayıt ederken gerçek bir isimle kayıt ediniz,resim url yapısına baktığımız zaman genelde anlamsız bir sürü yazılar yazıldığını görüyoruz bu durum resmin alt etiketi olsa bile yeterince değerlenmesine engel olur.Bu anlattığım alt etiketi değildir resminizi jpg,gif,png olarak kayıt ederken yapılan isimden bahsediyorum.Bu işlem doğru düzgün yapıldıktan sonra resmi makalemize ekleriz ve makalede kullandığımız anahtar kelimelerimizi alt etiketi olarak resmimize ekleriz.
Görsele aramalarda resminizin çıkması için bu anlattığım işlemleri mutlaka yapınız.Unutmayın ki Google veya diğer arama motorları resimleri okuyamaz.
Arama motorlarının resimlerinizi okumaları için  resimlere alt etiket metni koyulmalıdır,bu açıklama metinleri SEO için çok önemlidir.

-İç bağlantılar: Aynı anahtar kelimeleri kullanarak aynı sayfada birçok link verme yerine farklı anahtar kelimeler kullanarak linkleme yapnız.Google gibi arama motorları aşırı link çıkışı olan sayfaları görmezden geliyor,tek bir sayfada 100'den fazla link koymaktan kaçının.

Sitenize Dış bağlantılar: Web sitenizin Page Rankartını artırmaya yönelik yapılan backlink çalışmalarından site dışı backlink oldukça önemlidir. Sitelerinizi mutlaka arama motorlarına kayıt ettirin,google nin en çok uğradığı Alexa gibi dizinlere sitenizi eklemeyi unutmayınız.Alıp verdiğiniz linkler mutlaka PR sizinkinden yüksek olsun.