Çikolatalı Şato Pasta


Çikolatalı Şato Pasta tarifini ve videosunu aşağıdaki sayfamızda görebilirsiniz.
MALZEMELER
İki yüz gram vişne
İki yüz gram bitter çikolata
KEKİ İÇİN
Üç adet yumurta
Bir adet muz
Yüz yetmiş gram bitter çikolata
Üç çorba kaşığı tereyağı
Bir su bardağı un
Bir su bardağı süt
Bir paket kabartma tozu
KREMASI İÇİNİki çorba kaşığı tozşeker
Üç çorba kaşığı mısır nişastası veya un,
Bir adet yumurta
İki su bardağı süt
İki çorba kaşığı tereyağı
Üç çorba kaşığı kakao
Bir paket vanilya
Hazırlanışı
Keki için, yumurta ve muzu mikserde karıştırın. Bitter çikolata ve üç çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte bir, iki dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. Içine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış yüz yetmiş C fırında kırk dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kreması için, atese dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle iki dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekilde kesin. Eritilmiş çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasıyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Buzdolabına koyup yirmi dakika dondurun ve servis edin. Afiyet olsun.