- MERHABA HANIMLAR
- çocuklar çoktandır isteyip duruyordu ama ben işi çok olduğu için duymazlıktan geliyordum...geçen akşam markette temizlenmiş ayıklanmış bir şekilde görünce,yaz sıcaklarıda iyice bastırmadan alıp yapıyim dedim..
- limon ve tuzla iyice ovduktan sonra en az 9-10 kez yıkayı doldurdum.
- malzemeler
- 1 tane koyun işkembesi
- 2 takım koyun barsağı
- 1 kilo pirinç
- 250gr kıyma
- 3 baş büyük kuru soğan
- tuz,karabiber,kırmızıbiber,1demet maydanoz,2kaşık biber salçası
- kimyon,iğne ve iplik(dikmek için)
- yapılışı
- pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra soğanı robotta incecik kıyın.
- diğer bütün malzemeleri ve baharatları ve yağıda ekleyip iyice birbirine karıştırın. mumbarı patlıcan oyacağıyla barsağın dışını içine gelecek şekilde doldurarak
- ters düz edin.
- işkembeyide şekildeki gibi yada istediğiniz boyutlarda kesin ve içine hazırladığınız
- içten birer yemek kaşığı koyup açık olan yerlerini dikin.pirinç şiştiği için fazla koymayın.patlamasına sebep olursunuz
- işkembenin doldurulması bittikten sonra tencereye alın.doldurduğunuz mumbarları tekrar musluk altında birkaç su yıkadıktan sonra beklemeden tencereye alın ve üzerine kaynamakta olan sıcak suyu dökün,pişmeye oturtun.
- yaklaşık 2 saat sonra yenmeye hazır oluyor.
- siz yinede kontrol ederek pişip pişmediğine karar verin
- afiyet olsun
Sitemizi Paylaşarak Destek Olabilirsiniz
0Awesome Comments!