Hakkımızda


İnternetteki satanizm, büyü ve büyücülükle ilgili sitelere, -sonradan medyumluk (!) ya da kâhinliğe dönüşen- "hocalık" (!), "cindârlık" (!) gibi toplum hayatını sömüren,  halk inanışlarını manipülize eden ve "halk avcılığı" yapan  mesleklere (!) tepki olarak doğmuştur. Cin çağırma ve büyü formülleri gibi birey ve toplum hayatına zararlı içeriklere web sitemizde kesinlikle yer verilmez.
Bu site, bir "Bilim" ya da "Sağlık" değil;  "Alternatif Bilim" ve "Alternatif Sağlık" sitesidir. Eski Mısır'dan Nanoteknoloji'ye, [KURMACA] komplo teorilerinden [GERÇEK] târihî olay ve kişilere, efsanevî yaratıklardan mitos ve dünya efsanelerine tüm halk inanışlarını kapsayan ve içeriğinin %90'nı bu sitenin ziyaretçileri tarafından oluşturulan paranormal olaylar, ezoterik ve okült kaynaklar kütüphanesidir. Bu yüzden de hiçbir ideolojik doktrinin, fikirsel kabileciliğin ve siyâsî grubun borazanlığını ve savunuculuğunu yapmaz.
Bu site, 10-20 kişilik bir araştırma gurubu ile değil; TEK BİR KİŞİLİK KADRO'su olan %100 amatör bir sitedir. İçeriğinin büyük bir kısmı ziyaretçiler tarafından sağlandığından tüm yazıların doğruluğu garanti edilemez ve altında "  Gizemliilimler.blogspot.com" imzası olmayan hiçbir yazının doğruluğundan, içeriğinden ve içeriğinin doğurabileceği hukûkî sakıncalardan bu sitenin kurucusu ve sahibi olan şahsım sorumlu tutulamaz.
Bu sitedeki Albastı, Karabasan ve diğer bedensiz yaratıklarla ilgili kategorilerin amacı, insanları korkutmak değil; benzer deneyimleri yaşamış olan insanların deneyimlerini paylaşıp bu korkularının nasıl üstesinden geldiği gibi ortak kişisel deneyimlerle korkuları yenmekte insanlara yardımcı olmaktır. İnsan, bilmediğinden korkar. Korkularımızla başetmenin tek yolu, korktuklarımızın ne olduğunu öğrenmek ve korkularımızla yüzleşmektir. Dolayısıyla bu site, bir KORKU SİTESİ DEĞİL; korkularımızın üstesinden gelmedeki deneyimler ve nelik'leri araştıran ve bunları derleyip konunun ehli müşahhıslara kaynak oluşturmaktır.