Yol Kesen PKK'lılara Polis Baskını


Yol Kesen PKK'lılara Polis Baskını

MOBESE kameraları, Hakkari'de yol keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lı teröristleri yakaladı.Hakkâri'nin Keklikpınar Mahallesi'nde gece vakti ellerinde silahla yol kesip kimlik kontrolü yapan Pkk'lılar, polisin termal kameralı takibi ile yakalandı.

PİKABI KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR
Hakkâri Merkez Keklikpınar Mahallesi'nde 4 gün önce silahlı 3Pkk'lı terörist, mahalle girişinde bulunan yolu, barikat kurarak kesti. Maskeli ve silahlı 3 kişilik terörist grup, ilk olarak beyaz bir otomobili durdurdu. İçindekilere kimlik kontrolü yapan teröristler ardından gelen bir minibüsü ve pikabı daha durdurarak örgüt propagandası yaptı. Tam bu sırada bir subayın kullandığı pikap, yolun kesildiğini fark ederek geri dönmeye çalıştı. Teröristler bunun üzerine pikabı kurşun yağmuruna tuttu.
ÖZEL TİMİN ŞAFAK BASKINI
Olayı saniye saniye kaydeden MOBESE kameralarının yönlendirmesi ile polise ait termal kameralı ve zırhlı Kobra'lar, olay yerine sevkedildi. Bunun üzerine teröristler kaçtı. Karanlıktan faydalandıklarını zanneden teröristlerin hesap etmediği; Kobra araçlar üzerinde bulunan gece görüş sistemli termal kamera ve yine gece görüş sistemli MOBESE kameralarıydı. Polis, termal kameralar ve MOBESE ile teröristleri kaçtıkları eve kadar saniye saniye takip etti. Özel tim, teröristlerin kaçtıkları eve şafak baskını yaptı.
Olaya karışan 3 kişi, yol kesme eyleminde kullandıkları 2 tabancayla birlikte yakalandı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevkedilen 3 Pkk'lı tutuklandı.