BDP'li Demirtaş: Allah Peygamber Hatrına


BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Şemdinli'den Başbakan'a seslendi: Allah, Peygamber hatrına bu barışı sağlayalım.

Haber: BDP'li Demirtaş: Allah Peygamber Hatrına
Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şemdinli'deki 2. Olağan Kongresi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok net bir çağrıda bulundu: Allah, Peygamber hatırına bu barışı sağlayalım, bu çözümü el birliği ile gerçekleştirelim.
Kongrede konuşan Demirtaş, Şemdinli'de son 3 aydır yaşananların,Ortadoğu'nun gündemini belirleyecek bir konumda olduğunu söyledi.
"BARIŞI KURALIM"
Şemdinli'den Başbakan'a seslenen Demirtaş, şöyle konuştu:
"Çaresiz olduğumuz için değil, korktuğumuz için değil, anaların gözyaşı hatırına çağrı yapmak istiyorum. Allah, Peygamber hatırına çağrı yapmak istiyorum. Bu barışı sağlayalım, bu çözümü el birliği ile gerçekleştirelim. Artık bu topraklarda çok fazla kan aktı ve halen akıyor, çok insan ölüyor; yazıktır. Eğer cesursan bu barışı sağlayalım. Barışın yolunu biliyorsun; sayın Öcalan'la görüşün, Kck ve Bdp ile görüşün. Haklıların hatrı, akan kanın hatrı için yapıyorum bu çağrıyı. Ak Parti'nin ve Başbakan'ın ciddiye almasını bekliyorum. Bu işi uzatmanın anlamı yoktur. Savaşsız, silahsız, kansız da biz bu sorunu çözebiliriz. Kürt halkının taleplerine saygılı yaklaşırsa, ciddiye alınırsa, yeni anayasada müzakere açarsa, ciddi ve samimi yaklaşırsa biz de Bdp olarak katkı sunacağız.
"İMRALI'YA SAYGI"
İmralı'da dört duvar arasında tuttuğunuz halk iradesine saygı duymanızı bekliyoruz. Sayın Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılarak müzakere yapmasını istiyoruz. Kürt halkının beklentileri budur.
Başbakan Yardımcısı, Diyarbakır'da Kürtçe anadilde savunma olması gerektiğini söylüyor. 'Bu konuda yasal düzenleme yapacağız' diyor. Bu geç kalmış bir adımdır. 3 yıldır arkadaşlarımız kendi anadillerinden tek kelime savunma yapabilmek için direnirken Ak Parti, buna sesiz kalmıştır. Böyle küçük küçük adımlarla, 3-5 yılda bir atılacak adımlarla sorun çözülemez. Madem Kürtlerin anadiline saygınız var, madem Kürtçeye karşı değilseniz, o halde neden bekliyorsunuz?
Başbakan açıklamalıdır. Ne zamana kadar bu sorunu çözecek; hangi ay, hangi yıl bu adımı atacak? Bunları tek tek açıklayacak; zindanları ne zaman boşaltacak, dağların inişinin yolları, demokratik özerklik ne zaman açıklanacak; çıksın cesurca açıklasın"